2020 Yılı Bitcoin Tahmini Doğru Çıkan İsim, 2021 Tahminini CNBC ye Açıkladı!

Bitcoin (BTC) 2020yi yaklaşık yüzde 300lük devasa kazançlarla sonlandırırken Fundstrat şirketinin yöneticisi Tom Lee 2021in kripto para birimi için daha da mükemmel  olacağına inanıyor. Lee Bitcoinin 2021de bu noktadan itibaren yüzde 300den fazla artabileceğini ve bu da varlığı altı haneli bir fiyat bölgesine götüreceğini tahmin etti.

Tom Lee 2021de BTC için Büyük Kazançlar Görüyor

Bitcoin 2020ye yaklaşık 7.200 dolarlık bir fiyat seviyesiyle girdi. Mart ortasındaki likidite krizinde 4 bin doların altındaki şiddetli düşüş de dahil olmak üzere oldukça değişken dönemlere rağmen 2020 bugüne kadarki en iyi yıllarından biri olarak BTC tarihinde hafızalarda kalacaktır.

Daha spesifik olarak Bitcoin yaklaşık yüzde 300 artarak tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 29.300 dolara yükseldi. Fundstrat Global Advisorsın Yönetici Ortağı Tom Lee Ocak 2020de BTCnin önümüzdeki birkaç ay içinde 27 bin dolara ulaşacağını tahmin etti. Zaman çerçevesi biraz farklı olsa da fiyat tahmini gerçekleşti ve hatta beklentilerini aştı.

Yakın tarihli bir CNBC röportajında ​​Lee ironik bir şekilde daha yüksek bir BTC fiyat tahmini vermesi gerektiğini söyledi. Bununla birlikte gelecek yıl kripto para birimi için daha da fazla yükseliş gerçekleşeceğini öngördü:

“2021in 2017ye çok benzeyeceğini düşünüyorum bu da Bitcoinin 2021de 2020de olduğundan daha iyi olacağı anlamına geliyor. Yani yüzde 300ün üzerinde bir şey.”

An itibariyle BTC 29 bin dolar civarında ve bu noktadan yüzde 300 ek bir artış varlığı yaklaşık 120 bin dolara çıkarır. Bu gerçekten olursa Bitcoinin piyasa değeri neredeyse 23 milyar dolara yükselir. Bu lider kripto para biriminin dünyanın en değerli şirketinin piyasa değeri olan Applea eşit olacağı anlamına gelir.

Zayıflayan Dolar İnsanları Bitcoine İtiyor

Lee değer kaybeden dolar konusuna da değindi. Dünyanın rezerv para birimi geçtiğimiz birkaç ay içinde Euro ve İngiliz Sterlini karşısında değerinin yaklaşık yüzde 10unu kaybetti.

Lee BTCnin birincil olarak dolar cinsinden olması nedeniyle doların azalan değerinin nihayetinde kripto para birimine fayda sağlayacağı anlamına geliyor:

“Doların zayıflığı insanları düşünmeye sevk edecek. Paranızın değerini nasıl koruyacaksınız? Pek çok insan o çözümün altın olacağını düşündü. Bence hala birisinin altına uzun süreli yatırım yapması için makul bir temeli var. Ancak bence genç insanlar ve dijital nesilden olanlar için bir değer deposu olarak Bitcointutmak istedikleri dijital varlıktır. 

bitcoinbitcoin 2021bitcoin ne olurbtc
Comments (0)
Add Comment